Emőcyyy a konyhában

Igazából ez a blog az életünkről szól, mivel is foglalkozunk szivesen és azzal másoknak örömet okozzunk illetve nekünk is jól teljen a napunk. Kedvenc tevékenységem a sütés-főzés, szorakozás, beszélgetés. Visszavárlak a blogomra :)


Raffaello golyók

cimg0018.jpg

Ezt a receptet www.nosalty.hu-n találtam, és nekem nagyon bevállt  :)

Bátran ajánlom mindenkinek.


  • 16 dkg sovány tejpor
  • 6 cl víz
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 8,5 dkg kókuszreszelék
  • 45-50 db blansírozott mandula

hempergetéshez

  • kókuszreszelék


  1. A vizet és a cukrot lábasba tesszük, felforraljuk.
  2. Egy tálban elvegyítjük a tejport a kókuszreszelékkel.
  3. Mikor felforrt a szirup, lehúzzuk a tűzről a lábast, és állandóan kevergetve hozzáadjuk kókuszreszelékes tejport, és beleöntjük az olvasztott vajat is. Sima masszát kell kapnunk. Hűlni hagyjuk.
  4. Majd golyókat formázunk, s mindegyik közepébe egy egész mandulaszemet dugunk.
  5. Utolsó lépésben meghempergetjük a golyókat kókuszreszelékben.



Gesztenyés goffri

cimg0037.jpg

Hozzávalók:

· 3 tojás

· 10 dkg kristálycukor

· 1,5 dl olvasztott margarin

· 1 cs sütőpor

· 2 dl tej

· 1 citrom reszelt héja

· 2-3 dl víz

· 2 cs vaníliás cukor

· 10 dkg gesztenyepüré

· 45 dkg finomliszt


Elkészítés

1.      A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.

2.      Hozzáadjuk a tojássárgáját, az olvasztott (de nem meleg) margarint, a tejet és a vizet.

3.      A lisztet összekeverjük a sütőporral, és az előzőekhez adjuk.

4.      Belekeverjük a vaníliás cukrot és a citromhéjat.

5.      Megsütjük annyira, hogy enyhén legyen barnás.

6.      Gesztenyepürét reszelünk rá.


Fondant 


  • 1 ek zselatin
  • 6 ek víz
  • 1 ek Rama +a gyúráshoz
  • 2 ek méz
  • 0,5 kg porcukor +a gyúráshoz


Még aznap, mikor a tortát készítjük, ezt is begyúrjuk, mert ennek is állnia kell!
Porcukrot tálba szitáljuk, közepébe mélyedést rakunk.
A zselatint összekeverjük a vízzel, és gőz felett felmelegítjük, majd hozzárakjuk a margarint és a mézet. Összemelegítjük,  és a porcukorhoz öntjük. Összekeverjük, míg összeáll. 1 napig hagyjuk állni.
Másnap margarinos kézzel átgyúrjuk, addig, míg ruganyos masszát nem kapunk, és ételszínezékkel, kakaóporral kívánt színre színezzük.
Nyújtjuk, és bevonjuk vele a tésztát, díszítjük.



Töltött gomba

dsc0000135.jpg 

Közepes méretű gomba fejek, zöld hagyma, túró, ételízesítő.

A gombákat megtisztítjuk, a szárát leválasztjuk, miután megmosom őket leforgatom, hogy a víz csöpögjön ki a gombakalapokból.

A zöldhagymát apróra vágom a túróval összekeverem és ételízesítővel fűszerezem.

A túrós masszával megtöltöm a gomba fejeket és előmelegített sütőbe 30-40 percet sütöm, de igazából mikor jó barnára készültek akkor van kész.


Darafelfújt

Ezt a receptet az Erdélyi konyha novemberi száméban találtam, és mivel egyszer egy kedves ismerősömnél ettem így most gondoltam, hogy elkészítem, és nagyon finom lett.

Darafelfújt

dsc0000136.jpg 

 

Hozzávalók:

1l tej, 20 dkg kukoricadara, 5 dkg vaj, 2 ek. méz, csipetnyi só.

 

Elkészítése:

A tejet felforraljuk, a darát beleszórjuk, kevergetve 3-4 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és lefedve 10- 15 percig hagyjuk duzzadni. A vajjal kikenjük a formákat, a maradék vajat pedig hozzáadjuk a megfőtt kukoricához. Sóval és mézzel ízesítjük, majd formákba töltjük, és forró sütőbe teszük 10 percre. A felfújtakat tányérra borítjuk, és meglocsoljuk gyümölcsöntette, dzsemmel illetve csokival is lehet tálalni.

 


Mézeskalács muffin

 p1040419.jpg

Aki ismer jól tudja, hogy nagyon szeretek sütni, ahhoz képest, hogy az édeset nem eszem meg és mégis nagy szeretettel készítem.

Ez a süti a véletlen szüleménye, a sütőporokat össze keverve, de nagyon örülök, ogy nem figyeltem eléggé oda...  Szerintem, ha valaki megkóstolja nem tudd ellen állni.


Mézeskalács muffin

 

Hozzávalók:

 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg margarin, 2 dl tej, 1 sürőpor(mézeskalácsos), vanilia, 3 tojás

A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a cukrot és a margarint felolvasztva(de nem melegen), lisztet és a tejet felváltva kavarjuk hozzá és végül a sütöport is.

A papirformákba üntjük és 180 fokon sütjük. 



Karácsonyfa torta

 p1040866.jpg

Torta laphoz:

  • 8 tojás
  • 11 ek. víz
  • 50 dkg cukor
  • 1 sütőpor
  • 40 dkg liszt

Krémhez:

  • 4 dl tej
  • 6 ek. liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 15- 20 dkg dió

Díszítés:

  • Ezüst színű torta dísz
  • kókuszreszelék
  • étel festék(zöld)

Elkészítés:

A tojásokat felverjük hozzáadjuk a vizet, azzal is még kavarjuk amíg jó habos nem lesz, majd a cukrot és végül a lisztbe elkavarjuk a sütőport és azt lassan kavarjuk a tojásos masszához.

2 egy forma részre osztjuk majd kivajazót  téglalap alakú formába kisütjük.

A krémet úgy készítjük el, hogy: a hideg tejbe elkavarjuk a lisztet ebből pépet főzzünk.

A vajat a cukorral habosra kavarjuk amikor annyira kihűlt a pép, hogy a vaj nem olvad el össze kavarjuk és hozza adjuk a diót.


A lapokat kivágjuk fenyőfa alakura. Majd kezdjük az össze rakást, egy lap egy rész krém és jöhet a második lap is, mikor rákerül a második lap azt is bekenjük a krém másik felével és az oldalát is. A kókuszreszeléket össze kavarjuk az étel festékkel és az így kapott kókuszt rászórjuk a tortára, tetszés szerint díszíthetjük torta díszekkel.



Tarka goffri


Hozzávalók:

· 3 tojás

· 10 dkg kristálycukor

· 1,5 dl olvasztott margarine

· 1 cs sütőpor

· 2 dl tej

· 2-3 dl víz

· 1 citrom reszelt héja

· 2 cs vaníliás cukor

· 2-3 ek keserű kakaópor

· 45 dkg finomliszt

Elkészítés

1.      A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.

2.      Hozzáadjuk a tojássárgáját, az olvasztott (de nem meleg) margarint, a tejet és a vizet.

3.      A lisztet összekeverjük a sütőporral, és az előzőekhez adjuk.

4.      A felét áttesszük egy másik edénybe. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport, a másikba pedig a vaníliás cukrot és a citromhéjat.

5.      A gofrisütőbe mindkét masszából teszünk, és megsütjük.

Tipp:

A tetejére tehetünk porcukrot, dzsemet, illetve keszithetünk Goffri tortát pudig illetve gyümölcskrémmel töltve.


 p1040416.jpg

 



Szülinapi torta 1.

 

Torta laphoz:

  • 4 tojás
  • 5 ek. víz
  • 25 dkg cukor
  • 1∕2 sütőpor
  • 20 dkg liszt

Krémhez:

  • 4 dl tej
  • 6 ek. liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 15- 20 dkg dió

Díszítés:

  • marcipán
  • cukor fondant

Elkészítés:

A tojásokat felverjük hozzáadjuk a vizet, azzal is még kavarjuk amíg jó habos nem lesz, majd a cukrot és végül a lisztbe elkavarjuk a sütőport és azt lassan kavarjuk a tojásos masszához.

3 egy forma részre osztjuk majd kivajazót  tortaformába kisütjük.

A krémet úgy készítjük el, hogy: a hideg tejbe elkavarjuk a lisztet ebből pépet főzzünk.

A vajat a cukorral habosa kavarjuk amikor annyira kihűlt a pép, hogy a vaj nem olvad el össze kavarjuk és hozza adjuk a diót, aki nem szereti ízesítheti mandulával, mogyoróval, rum aromával, gyümölcsökkel. 


dsc00767.jpg.jpg



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 2
Heti: 8
Havi: 13
Össz.: 5 563

Látogatottság növelés
Oldal: Emő a konyhában
Emőcyyy a konyhában - © 2008 - 2025 - emokonyha.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »