
Ezt a receptet www.nosalty.hu-n találtam, és nekem nagyon bevállt :)
Bátran ajánlom mindenkinek.
hempergetéshez
Gesztenyés goffri

Hozzávalók:
· 3 tojás
· 10 dkg kristálycukor
· 1,5 dl olvasztott margarin
· 1 cs sütőpor
· 2 dl tej
· 1 citrom reszelt héja
· 2-3 dl víz
· 2 cs vaníliás cukor
· 10 dkg gesztenyepüré
· 45 dkg finomliszt
Elkészítés
1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, az olvasztott (de nem meleg) margarint, a tejet és a vizet.
3. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és az előzőekhez adjuk.
4. Belekeverjük a vaníliás cukrot és a citromhéjat.
5. Megsütjük annyira, hogy enyhén legyen barnás.
6. Gesztenyepürét reszelünk rá.
Fondant
Még aznap, mikor a tortát készítjük, ezt is begyúrjuk, mert ennek is állnia kell!
Porcukrot tálba szitáljuk, közepébe mélyedést rakunk.
A zselatint összekeverjük a vízzel, és gőz felett felmelegítjük, majd hozzárakjuk a margarint és a mézet. Összemelegítjük, és a porcukorhoz öntjük. Összekeverjük, míg összeáll. 1 napig hagyjuk állni.
Másnap margarinos kézzel átgyúrjuk, addig, míg ruganyos masszát nem kapunk, és ételszínezékkel, kakaóporral kívánt színre színezzük.
Nyújtjuk, és bevonjuk vele a tésztát, díszítjük.
Töltött gomba
Közepes méretű gomba fejek, zöld hagyma, túró, ételízesítő.
A gombákat megtisztítjuk, a szárát leválasztjuk, miután megmosom őket leforgatom, hogy a víz csöpögjön ki a gombakalapokból.
A zöldhagymát apróra vágom a túróval összekeverem és ételízesítővel fűszerezem.
A túrós masszával megtöltöm a gomba fejeket és előmelegített sütőbe 30-40 percet sütöm, de igazából mikor jó barnára készültek akkor van kész.
Darafelfújt
Ezt a receptet az Erdélyi konyha novemberi száméban találtam, és mivel egyszer egy kedves ismerősömnél ettem így most gondoltam, hogy elkészítem, és nagyon finom lett.
Darafelfújt
Hozzávalók:
1l tej, 20 dkg kukoricadara, 5 dkg vaj, 2 ek. méz, csipetnyi só.
Elkészítése:
A tejet felforraljuk, a darát beleszórjuk, kevergetve 3-4 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és lefedve 10- 15 percig hagyjuk duzzadni. A vajjal kikenjük a formákat, a maradék vajat pedig hozzáadjuk a megfőtt kukoricához. Sóval és mézzel ízesítjük, majd formákba töltjük, és forró sütőbe teszük 10 percre. A felfújtakat tányérra borítjuk, és meglocsoljuk gyümölcsöntette, dzsemmel illetve csokival is lehet tálalni.
Mézeskalács muffin

Aki ismer jól tudja, hogy nagyon szeretek sütni, ahhoz képest, hogy az édeset nem eszem meg és mégis nagy szeretettel készítem.
Ez a süti a véletlen szüleménye, a sütőporokat össze keverve, de nagyon örülök, ogy nem figyeltem eléggé oda... Szerintem, ha valaki megkóstolja nem tudd ellen állni.
Mézeskalács muffin
Hozzávalók:
20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg margarin, 2 dl tej, 1 sürőpor(mézeskalácsos), vanilia, 3 tojás
A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a cukrot és a margarint felolvasztva(de nem melegen), lisztet és a tejet felváltva kavarjuk hozzá és végül a sütöport is.
A papirformákba üntjük és 180 fokon sütjük.
Karácsonyfa torta

Torta laphoz:
Krémhez:
Díszítés:
Elkészítés:
A tojásokat felverjük hozzáadjuk a vizet, azzal is még kavarjuk amíg jó habos nem lesz, majd a cukrot és végül a lisztbe elkavarjuk a sütőport és azt lassan kavarjuk a tojásos masszához.
2 egy forma részre osztjuk majd kivajazót téglalap alakú formába kisütjük.
A krémet úgy készítjük el, hogy: a hideg tejbe elkavarjuk a lisztet ebből pépet főzzünk.
A vajat a cukorral habosra kavarjuk amikor annyira kihűlt a pép, hogy a vaj nem olvad el össze kavarjuk és hozza adjuk a diót.
A lapokat kivágjuk fenyőfa alakura. Majd kezdjük az össze rakást, egy lap egy rész krém és jöhet a második lap is, mikor rákerül a második lap azt is bekenjük a krém másik felével és az oldalát is. A kókuszreszeléket össze kavarjuk az étel festékkel és az így kapott kókuszt rászórjuk a tortára, tetszés szerint díszíthetjük torta díszekkel.
Tarka goffri
Hozzávalók:
· 3 tojás
· 10 dkg kristálycukor
· 1,5 dl olvasztott margarine
· 1 cs sütőpor
· 2 dl tej
· 2-3 dl víz
· 1 citrom reszelt héja
· 2 cs vaníliás cukor
· 2-3 ek keserű kakaópor
· 45 dkg finomliszt
Elkészítés
1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, az olvasztott (de nem meleg) margarint, a tejet és a vizet.
3. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és az előzőekhez adjuk.
4. A felét áttesszük egy másik edénybe. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport, a másikba pedig a vaníliás cukrot és a citromhéjat.
5. A gofrisütőbe mindkét masszából teszünk, és megsütjük.
Tipp:
A tetejére tehetünk porcukrot, dzsemet, illetve keszithetünk Goffri tortát pudig illetve gyümölcskrémmel töltve.

Szülinapi torta 1.
Torta laphoz:
Krémhez:
Díszítés:
Elkészítés:
A tojásokat felverjük hozzáadjuk a vizet, azzal is még kavarjuk amíg jó habos nem lesz, majd a cukrot és végül a lisztbe elkavarjuk a sütőport és azt lassan kavarjuk a tojásos masszához.
3 egy forma részre osztjuk majd kivajazót tortaformába kisütjük.
A krémet úgy készítjük el, hogy: a hideg tejbe elkavarjuk a lisztet ebből pépet főzzünk.
A vajat a cukorral habosa kavarjuk amikor annyira kihűlt a pép, hogy a vaj nem olvad el össze kavarjuk és hozza adjuk a diót, aki nem szereti ízesítheti mandulával, mogyoróval, rum aromával, gyümölcsökkel.
